søndag den 26. september 2010

Field Trip: Helsinki, Finland

Den Suomen Rakennustaiteen Museo (Museum of finsk Architecture) er Finlands nationale arkitektoniske arkiv, bibliotek og museum. Beliggende i en 1899 neoklassisk struktur designet af Magnus Schjerfbeck (1860-1933), museet vært roterende udstillinger og fungerer som en kontakt for planlægning lokale arkitektoniske ture.
\ "Finske Architecture 0809 \" (vist ovenfor) er en udstilling af arkitekt Roy Mänttäri, en censureret toårige undersøgelse af prisvindende og innovative strukturer. Det omfatter arbejde Heikkinen-Komonen Architects, deres Hämeenlinna Provincial Arkiv (2009), med dens grå gade facade, der omfatter grafisk design elementer hentet fra arkivalier (billedet nedenfor), og en bærbar solid træ sauna (Kyly Sauna, Roseborg) ved Avanti Architects Ltd nævninge for udstillingen var Heikki Aitoaho, Selina Anttinen, og Johan Celsing.

tirsdag den 21. september 2010

International Short Story Konference: Toronto, juni, 2010

Jeg vil være til stede den 11. internationale konference om novellen i Toronto, Canada i denne måned, taler på et plenarmøde titlen panel "teoretiske tilgange til Alice Munro's" Passion "med andre novelle teoretikere og kritikere. Michael Trussler, University of Regina, vil tale om "Melankoli og Metafysiske Solitude in 'Passion'." Per Winther, vil universitetet i Oslo taler om "Munro's håndtering af overslag og beskrivende info i 'Passion'." Michael Toolan, University of Birmingham , vil tale om "Engagement Via Emotional skal løfte i 'Passion'." Susan Lohafer, fra University of Iowa, vil tale om "Indtastning 'Passion' empirisk." Emnet om min egen præsentation: "The Short Story's Way of begreb i »Passion '."

Du kan finde programmet for de fire-dages konference på: http://www.yorku.ca/shortcon/

Under juni måned, planlægger jeg at skrive blogs på min egen præsentation på Munro's historie "Passion", og om begivenhederne på konferencen, herunder resuméer af de andre panel præsentationer på historien. Hvis du er interesseret i at følge med og lave dine egne kommentarer, New Yorker version af "Passion" er tilgængelig på http://www.newyorker.com/archive/2004/03/22/040322fi_fiction

Historien er i hendes 2004 indsamling Runaway.

Selskabet for Studiet af novellen har været omkring for en årrække. Jeg har lavet præsentationer på ni af de elleve internationale konferencer. Det er én konference forsøger jeg at deltage regelmæssigt, ikke kun fordi den fokuserer på det område, min særlige interesse, men fordi det er den eneste chance jeg får at se gamle venner fra hele verden.

Konferencen, der finder sted hvert andet år, begyndte toogtyve år siden i Paris, Frankrig. Siden da har det været afholdt i New Orleans, Lissabon, Cork, og flere gange ved University of Iowa, hjemsted for den berømte Iowa Writers Workshop. Hvad er unikt ved konferencen er, at det ikke kun er en platform for litteraturkritikere at diskutere novellen som en form, det giver også en mulighed for novelle forfattere til at læse deres historier og mødes med deres mest dedikerede læsere.

I årenes løb har jeg mødt John Barth, Anne Beattie, Isabelle Allende, Rudolfo Anaya, Ellen Douglas, Francine Prose, Judith Ortiz-Cofer, Leslie Marmon Silko, Amy Tan, Tobias Wolfe, Bharata Mukherjee, Clark Blaise, Edna O'Brien , Richard Ford, og mange andre.

Writers læsning og sammenblanding i juni i Toronto omfatte: Robert Olen Butler, Sandra Cisneros, Alistair MacLeod, Margaret Atwood, Helena Maria Viramontes, Olive Senior, Bharata Mukergee, Clark Blaise, og andre.

Panelerne vil indslag præsentationer på canadiske korte fiktion, metafiction og postmodernisme, forholdet mellem korte fiktion og faglitteratur, flash fiction, postcolonialism, irsk noveller, eventyr osv.

Et panel titel, der gav mig et grin og at jeg vil være sikker på ikke at gå glip af, er:
"Teori og den korte historie: Poe, Charles E. maj, og Erich Auerbach". Sikke en tude!

Jeg vil sende noget arbejde jeg har gjort på mit indlæg om \ "Passion \" i et par dage. Jeg håber du får en chance for at læse den inden da, og sammen med mig i en diskussion af det.

tirsdag den 14. september 2010

Going for at se Eric Clapton og Roger Daltrey i morgen i Cinci med Phil

Going for at se Eric Clapton og Roger Daltrey i morgen i Cinci med Phil

tirsdag den 7. september 2010

En monark BLANDT LØG

Stående en imponerende 3 meter høj og iført en krone af gule og orange blomster, Fritallaria imperialis, eller krone imperial, ædelt regler i april haven for to uger.






Opkaldt efter den kejserlige haver i Wien, kan Fritallaria ikke være en favorit, når det kommer til duft-det lugter alt for modne hvidløg. P-taks! Men gnavere, gør hjorte og kaniner ikke kan lide det, og jeg synes, det majestætiske skønhed mere end kompenserer for sin stinkende lugt. Faktisk sin pæren selv, der lugter, og når plantet jeg har ikke opdaget en modbydelig lugt.

Det kommer nu i en fantastisk rød, men hidtil har jeg ikke set nogen i havecentret, så jeg kan have at bestille dem on-line. Løgene er ikke billige, henter $ 8 og $ 9 hver, men de er sikkert hårdføre.

Skrevet af Carolyngail på Sweet Home og Have Chicago Alle rettigheder forbeholdt