torsdag den 25. juni 2009

Psykiske Ward rygning 'hemmelige '

Forsøg på at forbyde rygning på psykiatriske afdelinger er blot køre den vane underjordiske, en undersøgelse antyder.

Den Mental Health Foundation findes kun et mindretal af fødeklinikker i England har gennemført forbuddet held.

Respondenter citerede problemer såsom sikkerhed, den voksende "hemmelige rygning" og personale utilfredshed med en politimyndighed.

Men regeringen 's mental sundhed zar sagde, at han havde besøgt mange trusts, hvor et forbud havde været problemfrit gennemført.

"Personale synes at være i den vanskelige situation af enten risikere at bryde loven ved at vende det blinde øje, eller at nægte en patient ret til at ryge helt"


Simon Lawton-SmithMental Health Foundation

Ca. 85% af 109 adspurgte i undersøgelsen sagde, at forbuddet, som trådte i kraft i juli 2008, ikke var blevet gennemført effektivt.

Mange sagde patienter havde truffet for at ryge i hemmelighed, med personalet føler behov for at vende det blinde øje, især når patienterne var meget syg.

Et andet problem, som de adspurgte var, at mange enheder ikke har sikker udendørs rum, hvor patienter kan ryge.

Dræn på ressourcer

Selv hvis et sådant rum eksisteret, respondenterne rapporterede, at behovet for at eskortere patienter uden at ryge var en stor belastning af personale, tid og ressourcer.

Mange respondenter også sagde, at de var ubehagelig med deres håndhævelse rolle - især hvor patienterne havde ingen mulighed for at ryge udenfor.

Nogle medarbejdere rapporteret følelse mere som politiet end sygeplejersker, og andre sagde, at patienter havde reageret aggressivt når du bliver bedt om at stoppe med at ryge.

Mange ansatte også bekymring med hensyn til mulig brand risici, som skjult rygning og bortskaffelse af cigaret Butts.

Rapport forfatter Simon Lawton-Smith sagde, at forbuddet var berettiget af helbredsmæssige grunde, men håndhævelsen var plaget af omfattende praktiske vanskeligheder.

Han sagde: "Når adgang til en ekstern pladsen er begrænset eller utilgængelig, personale synes at være i den vanskelige situation af enten risikere at bryde loven ved at vende det blinde øje, eller at nægte en patient ret til at ryge helt."

I rapporten konstateres, at udbredt personale og patient høring var nøglen til succes i de enheder, der havde gennemført et forbud effektivt.

Tilbyde rygestop støtte såsom nikotinplastre og var også vigtig.

Rapporten opfordrer Department of Health at foretage en formel betragtning af følgerne af rygning forbud.

Øge angst

Vicki Nash på den mentale sundhed velgørenhed Mind, sagde: "tvinger folk til at holde op med at ryge brat om adgang til hospitalet, når de allerede er sandsynligvis være nødstedte er uhensigtsmæssigt og vil kunne forstærke angst.

"Mennesker med mentale sundhedsproblemer er dobbelt så stor risiko for at ryge end den brede offentlighed, så det 's afgørende, at tillid er rustet til at løse dette og kan enten støtte patienterne til at afslutte, eller ressource mulighed for at ryge udenfor."

Louis Appleby, National Director for Mental Health, sagde anden forskning har vist, at selv om gennemførelsen af det forbud mod rygning havde skabte udfordringer, mest trusts troede det var blevet gjort med held.

Professor Appleby sagde: "Jeg har besøgt mange trusts, der har gennemført forbuddet med ringe eller ingen vanskeligheder.

"Mental sundhed fødeklinikker er ved at blive transformeret til det bedre og vil rygeforbud er en del af dette.

"Vi mener, at den mentale sundhed personale og patienter fortjener samme sundere, røgfri miljø som resten af NHS, og der er ingen planer om at ændre politik."