mandag den 1. juni 2009

Suu Kyi "vil vidne 'under retssagen

Advokater for burmesiske pro-demokratiske leder Aung San Suu Kyi siger hun vil vidne i retten i denne uge.

Ms Suu Kyi er på anklagebænken i Rangoon for at overtræde vilkårene for hendes husarrest efter en amerikansk mand svømmede til hendes hjem.

De advokater sagde, at de havde bedt de burmesiske myndigheder om tilladelse til at opfylde Ms Suu Kyi for at drøfte hendes forsvar, men var stadig venter på et svar.

Ms Suu Kyi har påberåbt sig ikke skyldig, men er generelt forventes at blive dømt på den stærkt kritiserede rettergang.

Nyan Win, fru Suu Kyi 's advokat, sagde anklagemyndigheden havde aflyst de resterende vidner, så hans klient ville blive indkaldt til at vidne om tirsdag.

"Vi har aldrig haft en chance for at holde tilstrækkelig drøftelser med Daw Aung San Suu Kyi," Japan 's Kyodo nyhedsbureau citerede ham for at have sagt.

"Vi har brug for private drøftelser med vores kunde inden forsvare hende ved retten på tirsdag."

Nyan Win sagde, at han var "helt sikkert", at myndighederne forsøgte at haste gennem retssagen, og at det "kunne være, de allerede har skrevet dommen".

Diplomater og nogle burmesiske journalister, der arbejder for både nationale og internationale medier, der forventes at være i stand til at deltage i retten på tirsdag.

En diplomat fortalte Reuters nyhedsbureau de havde fået besked på at være i fængsel i 0730 (0230 GMT).

Ms Suu Kyi står over for en yderligere tre til fem år "fængsel, hvis han findes skyldig i gebyrer.

Asean 'bekymring '

Ms Suu Kyi blev taget til Insein maksimal sikkerhed fængsel i Burma den 14. maj efter en amerikansk mand, John Yettaw, blev anholdt, da han svømmede væk fra den sammensatte, hvor hun har tilbragt størstedelen af de seneste 19 år i husarrest.

Inside Burma 's Insein fængsel

Profil: Aung San Suu Kyi

Hr. Yettaw, som også er på anklagebænken, opholdt sig i huset i to dage, før du forsøger at svømme tilbage.

Han er rapporteret at have fortalt den ret, han havde en drøm Ms Suu Kyi ville blive myrdet, og han ønskede at advare hende.

Ms Suu Kyi 's advokater siger hr. Yettaw ankom uindbuden men fik lov til at bo som han ikke var egnet til at svømme tilbage, og at fru Suu Kyi ikke brød hensyn til hendes tilbageholdelse.

Men det regerende generaler sige hændelsen var et stunt til formål at gøre forlegen regeringen.

Mange iagttagere ser afgifter som et påskud for at sikre Ms Suu Kyi er i fængsel under valget berammet til næste år.

Anholdelse har vakt international fordømmelse, med de europæiske ministre opfordrer til Ms Suu Kyi 's omgående løsladelse.

Mandag, Sammenslutningen af Stater i Sydøstasien (ASEAN) udtrykte "alvorlig bekymring" over situationen, en sjælden flytte fra den gruppe, der normalt opholder sig ud af medlemsstaterne 'indenlandske anliggender.

Burma vredt afvist gruppen 's erklæring om, at det var forkert, og "ikke i overensstemmelse med ASEAN praksis" og beskyldte Thailand, nuværende formand for Sammenslutningen af Stater i Sydøstasien (ASEAN), for at gribe ind i Burma ' s interne anliggender .

Ingen kommentarer: