mandag den 7. september 2009

Hunt om for \ 'kapret fragtskib \'

Et fragtskib kan have rejst gennem Den Engelske Kanal efter at være blevet kapret af pirater, kystvagter sige.

En søgning er begyndt at finde de 15 russiske besætning på den maltesiske-flagede Arktiske Hav, som rapporter sige blev overfaldet af flykaprere i Østersøen.

Britiske myndigheder har taget kontakt, før den trådte strædet Dover, men de russiske flåde fortalte ITAR-Tass agentur det var nu på udkig efter det skib.

Sø-og kystvagt sagde, at situationen var "bizarre".

Talsmand Mark Clark sagde: "Hvem skulle tro at et kapret skib kunne passere gennem en af de mest overvåges og koncentreret farvande i verden

"Det forekommer mærkeligt at tænke på, at et skib, der var blevet kapret var passerer langs kanalen sammen med skibe, der transporterer dag-trippers at gå over til Calais for dagen."

\ 'Ekstremt nysgerrig \'

Flykaprere kan have været tvang skibet \ 's besætning, når de gøres radio kontakt med kystvagter i Dover den 28. juli, MCA frygt.

Rapporter siger svenske myndigheder fik at vide af det finske rederi driver 3988-ton skib, at det blev overfaldet af op til 10 væbnede mænd, der hævder at være anti-narkotika politiet, da det sejlede gennem Østersøen på den 24 juli.

"Det kan godt være, at et besætningsmedlem havde en pistol sat sit hoved"


Mark ClarkMaritime og kystvagt

De ubudne gæster tilsyneladende forladt skib - som transporterer ca £ 1m værd af opskåret træ fra Finland til Algeriet - 12 timer senere på en oppustelige båd efter skader Arktiske Hav \ 's kommunikationsudstyr.

Men den 3. august, Interpol fortalt Dover kystvagt, at besætningen var blevet kapret i Østersøen og spurgte britiske myndigheder til at være opmærksom som fartøjet passeret gennem kanalen.

Ved derefter skibet allerede havde forladt strædet Dover og blev sidst registreres ud for Brest, det nordlige Frankrig, lige før 0130 BST den 30. juli.

Det MCA sagde, at det blev fortalt fartøjet havde tilsyneladende blevet plettet derefter ved en portugisisk kystvagtsnetværk fly men dets nuværende placering var ukendt.

Hr. Clark sagde den person om bord hvem kystvagter havde talt med havde fortalt dem skibet skulle ankomme i Bejaia, det nordlige Algeriet, den 4. august på 2300 BST.

Han tilføjede: "Der er ingen kystvagt jeg vide, hvem der kan huske noget lignende sker.

"Der gjorde \ 't synes noget mistænkeligt når kontakt blev lavet. Det kunne godt være, at et besætningsmedlem havde en pistol sat sit hoved af en flykaprer når kontakt blev gjort, men hvem ved

"Vi er meget nysgerrig efter at finde ud af, hvad der kunne være sket, at dette fartøj."

\ 'Nej forskellige \'

Verdens ledere er blevet mere og mere bekymret for pirater opererer ud for Somalia.

Men Nick Davis, der kører privat sikkerhed firma Anti-Piracy Maritime Security Solutions, fortalte BBC \ 's programmet Today, at de relativt lave værdi af lasten foreslog dette var en anden form for piratvirksomhed til at set ud for Østafrika .

Han sagde: "Piratkopiering er piratkopiering - hvis nogen \ 's ønske om at tage det pågældende fartøj, og de \' er ikke tilladt, og de bruger en speedbåd til at gå ud og få det, så er det \ 's ikke anderledes end hvad de somaliere gøre .

"Men jeg don \ 't tror de ville have opbragte at fartøjet fyres våben i luften, og truer med at dræbe besætningen.

"Selv om det er piratkopiering, det \ 's ikke lide, hvad vi ved i Somalia."

Russiske myndigheder har sagt, at de har været at vurdere situationen og Søværnets fartøjer er blevet meddelt, ifølge ITAR-Tass.

Vladimir Kochurov, vicechef for Arkhangelsk regionale administration \ 's transport departement, fortalte agentur at der var "sparsomme oplysninger" om Det Arktiske Hav.

Han tilføjede: "Sikkerhed tjenester bedrift undersøgelsen.

"I mellemtiden er den regionale administration er klar til hurtig reaktion i tilfælde af, at situationen præciseres. Vi vil yde bistand til besætningen."